Badrum

Vi tar ditt badrum hela vägen - från idé till färdig lösning. Vi lägger kakel och/eller klinker i badrum, kök, hall, uterum mm. Användningsområdet och kombinationerna är oändliga. Till oss kan ni vända er för totalentreprenad. Era ideér i kombination med vår kunskap utgör grunden för de bästa av resultat. Vi strävar efter att ge dig en väl genomtänkt och praktisk lösning. Inte minst det det estetiska uttrycket ges uppmärksammhet i våra arbeten. Vi hjälper dig hela vägen - från idé till färdig lösning. Vi har egna utbildade plattsättare, behörighet enligt PER:s branschregler för tätskikt i våtutrymmen. Ett nära samarbete med våra egna och utomstående hantverkare (snickare och elektrik) leder till ett effektivt och ordentligt utfört arbete.

Vi har behörighet för våtrumsarbeten enligt PER:s branschregler (nytt kvalitetsintyg!)

Det är vi på Lundqvist Bad och Bygg som har kaklat det fina badrummet i tv programmet ”Till salu” som sändes i november 2006 på kanal 5. Programmet går ut på att öka värdet så mycket som möjligt på ett sommarhus på bara en månad!Självklart tar de in proffs till de svåra bitarna som el, vvs, badrum osv. Till badrummet så valdes Lundqvist Bad och Bygg.

Vinnande badrumsdesign!

Det är även vi som gjort det vinnande badrummet i tv-programet "Kvarteret" I programmet gick det ut på att fyra par skulle skulle tävla i renovering av varsin lägenhet dom fick bo i. Deltagarna tävlade i olika deltävlingar, bestående i att renovera rum för rum. Paret Anna och pontus i lägenhet A anlitade Lundqvist Bad och Bygg för renoveringen av badrummet vilket ledde till seger. Vi på Lundqvist Bad och Bygg hjälpte även till att sätta mosaik i deras kök.Anna och Pontus vann 2 av 5 deltävningar, det var badrummet och köket. Dom vann även hela tävlingen och fick 500 000kr i vinstpengar!

Värdehöjning

Denna tjänst passar dig som ska sälja ett objekt och därför höja dess värde. Att renovera inför en försäjlning är lite av en konst. Det gäller att veta vad som säljer bra på marknaden och hur man ska komma dit så kostnadseffektivt som möjligt. Vi kan komma till plats och ge dig förslag på olika lösningar med olika material, färger och så vidare.Värdehöjningsarbeten kan innefatta allt från ommålning till att ta bort hela väggar. Det viktiga är att dina investeringar ger god avkastning.

Golvvärme

Idag blir det allt vanligare med golvvärme. Människor vill ha varma och sköna golv att gå på. Speciellt i ett badrum där man ofta står barfota, kan golvklinker utan värme kännas kallt. I badrummet torkar golvet snabbt efter dusch och stänk. Ett varmt och torrt golv utgör heller ingen grogrund för tillväxt av kvalster, svampsporer och annat otrevligt, framför allt för allergiker. När våra fötter har det varmt kan vi sänka rumstemperaturen några grader utan att frysa och därmed spara energi. Spara upp till 10-15 % av energikostnaderna med värmegolv.

Skillnad mellan kakel och klinker

Många tror att kakel och klinkers är samma sak, men det finns flera skillnader i materialen.  Kakel är porösare keramik har ofta glasyr. Kakel används därför mest på väggar inomhus. Klinker kan både vara glaserad och oglaserad används mest på golv. En annan trend är sjösten. Sjösten är egentligen inte keramik, utan marmor som naturen själv har tillverkat. Sjösten används precis som keramik till både golv och vägg.  Har man inte råd med favoritkaklet både på vägg och golv kan man sätta upp vanliga vita plattor och kosta på sig en vacker mosaikbård i t.ex. sjösten. Många tror att kakel är dyrt, men med tanke på att keramik har en mycket längre renoveringscykel än andra material, så lönar det sig många gånger att använda kakel. Badrumsklinker håller minst i femtio år, medan ett plastgolv åker ut efter tio, femton år. Men förutom att keramik är ett tåligt naturmaterial, så är det dessutom väldigt vackert. Trenden går mot större plattor i badrummet.